Stockholm Jazz Underground

Stockholm Jazz Underground (svenska/English)

Nästa chans att höra oss live:
24 Februari 2022 på Fasching, Stockholm

”Personligt och frigjort…Musikerna är övertygande och besjälade i spelet…Vilken vårprimör!” – DIG Jazz

Stockholm Jazz Underground startades för ett par år sedan av tre relativt unga men redan erfarna musiker/kompositörer i Stockholm, med visionen att skriva samtida, melodisk och svängig jazz för en lite större grupp. En grupp med ett stort sound som närmar sig storbandets, men med den improvisatoriska friheten från ett mindre band.

Det rör sig om helt nyskriven, utforskande och groovig jazz, med breda influenser från samtida musikstilar. Musik direkt från Stockholms källarlokaler inspirerad av storstadens puls!

För detta handplockade de några av sin generations främsta och mest etablerade jazzmusiker. Inför en förväntansfull storpublik och med Sveriges Radio, DN, SvD och OJ på plats hade de premiär för gruppen på Jazzklubb Fasching i Stockholm, med musik specialbeställd av Statens Kulturråd.

IMG_8901

Läs recensioner av konserten här:

http://www.svd.se/kultur/scen/jazz-med-stark-klangfarg_4277795.svd
http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/skon-resa-tillbaka-till-jazzens-rotter/
http://hansolding.com/wp-content/uploads/Rec-Oj-SJU.jpg

Konserten gav mersmak och gruppen samlades igen under våren för konsert och inspelning av gruppens debutskiva i Studio Rymden i Stockholm.

Skivan släpptes i maj 2017 och har fått fina recensioner. Vi planerar en turné i Sverige och öppnar nu för bokning av gruppen. En chans att höra ett av landets intressantaste nytillskott!

press om skivan:
“När 2017 ska summeras blir det vara svårt att bortse från denna skiva. Rekommenderas varmt!” ♥  – Orkesterjournalen

– Dagens Nyheter

“Intensivt och vackert i samma andetag med åttamannabandet…Omöjlig att värja sig mot.” – Värmlands Folkblad

“Inte en sekund känns tråkig, här är det full liv från början till slut.” – Dalademokraten

Stockholm Jazz Underground består av:

Nils Janson, trumpet, komposition
Klas Lindquist – altsaxofon/klarinett
Linus Lindblom – tenorsaxofon/flöjt, komp.
Lisa Bodélius – trombon
Hans Olding – gitarr, komp.
Calle Bagge – piano/keyboards
Filip Augustson – bas
Chris Montgomery – trummor

Här kan ni lyssna på en sampler från debutskivan “Stockholm Jazz Underground”:
https://soundcloud.com/user-60840289/samplersju

Videos:

Kontakt/bokning/mer info:

Hans Olding
www.hansolding.com
hansolding@gmail.com
tel. 073/77 22 132

_____________________

Om kompositörerna:

Hans Olding, är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Pariskonservatoriet (CNSM de Paris). Han har spelat och turnerat i flera världsdelar, med musiker från hela världen och gett ut fem, väl mottagna skivor i eget namn på El Dingo Records. Hans skriver musik för, och spelar med sin egen kvartett samt flera andra grupper tillsammans med några av Sveriges mest namnkunniga musiker. Han driver dessutom flera spännande projekt ute i Europa, tillsammans med musiker från bl.a. Frankrike, Italien och de nordiska länderna.
“Olding has the ability to express his original voice, with its own peculiarities, and with a narrative development that is increasingly interesting, even playing it back over and over again.”  skrev nyligen italienska All About Jazz. Läs mer på www.hansolding.com

Linus Lindblom, tenorsaxofon/komposition, en av de starkaste och mest unika rösterna på den svenska jazzscenen. Han är aktiv i flera intressanta grupperna såväl som med egna projekt. Linus har tidigare mottagit Sveriges Radios P2s, Jazzkatten som ”Årets nykomling” och blev förra året belönad med ett stipendium ur Bertil Lewins stiftelse med motiveringen:
”Linus Lindblom rör sig förbluffande hemtamt i såväl dåtid, nutid som den framtid han är en del av. Alltid med fräschör, originalitet och egensinne.”
Han har nyligen släppt sin tredje skiva i eget namn tillsammans med sin nya kvartett. www.linuslindblom.com

Nils Janson, trumpetare/kompositör och medlem i flera grupper som; Stockholm Jazz Orchestra, Peter Danemo’s LED samt tidigare medlem i välkända Fredrik Norén Band under flera år. Har spelat in fyra egna skivor, inklusive pinfärska “Låt på lut”. Nils är en av Stockholms mest efterfrågade trumpetare och solister som rör sig obehindrat mellan genrer och bl.a även hörts med rapparen Tomas Rusiak, rockbandet Mando Diao och salsabandet Calle Real. www.nilsjanson.com